Fin gedde-weekend

Af: Jimmy Pajbjerg |
11/11/2004

Lørdag var første tur til geddesøen og forventningerne var noget usikre efter Lasses prøvetur for et par uger siden – var grøden forsvundet? Hvordan ville søen være?. Der var meget grøde, og det var svært at holde blinket frit fra bunden – men med lynindspinning gik det lige. Lasse fik hug i første kast, og en 1,5 kilos fisk kom hurtigt på land. Men det var langt fra standarden. Vi måtte kæmpe hårdt for hver fisk. På næste plads havde jeg en følger der huggede et par gange uden dog at sidde fast. Lasse skiftede til spinner, og kastede skråt forbi et træ der stod halvt ude i vandet, og gedden knaldede på. Den var på 1,7 kg og kæmpede faktisk fint.

Lige efter fik jeg et sindssygt hug, hvor gedden hamrede til blinket, og tog udløb med det samme. Jeg var sikker på, at den var rigtig stor, men jeg kunne pumpe den helt ind til mig og først der tog den endnu et udløb. Da den kom til overfladen kunne vi se at den var lang og tynd. En fisk på 86 cm kunne godt have vejet meget mere end de 4,2 kilo den vejede. De sidste 2 pladser kunne vi ikke fiske pga. grøde og derfor gik turen hjemad.

Søndag havde vi ikke bil så vi måtte finde noget i nærheden, og valget faldt på en lokal mose der altid plejer at kunne give nogle gedder. Vi fiskede den af på højre side først, men det gav ingen hug. Mystisk! Så ville vi ud og finde nogle moser der skulle ligge et sted omme bagved.
Vi fik gået noget af en omvej før vi fandt frem til den første, der var ret tilgængelig og lignede et lille P&T vand. Det kunne hurtigt affiskes og Lasse fik en fin gedde på 1,5 kg. Altid sjovt med fisk fra nye vande.

Så gik vi videre og tromlede ind gennem nogle siv til den næste mose, hvor det var lidt svært at kaste men det gik lige. Den eneste fisk vi fik var en lille aborre til Lasse. Til sidst endte vi på de sædvanlige geddepladser i den første mose. Jeg startede med at miste en fin gedde, som dog heldigvis bed igen i kastet efter. Den vejede 3,5 kg. Vi sluttede med et par gedder nede ved den gamle suderplads, hvor Lasse desuden fejlkrogede en suder på lidt over 2 kilo. Alt i alt en fin weekend, hvor vi dog havde regnet med lidt flere fisk!