Fine fisk i Vejle Fjord

Af: Jimmy Pajbjerg |
24/02/2005

Martin Berger har her en rapport fra en fisketur til Vejle Fjord, hvor der blandt andet blev fanget en steelhead på hele 3,8 kilo. Martin skriver, “Hvad gør man i februar måned , når man ikke kan komme på havet ?. Man pakker sit nye indkøbte fluegrej, smørrer en god madpakke og laver en god kande kaffe. Ringer til en kollega og spørger om han vil med. Det blev den 19. februar kl 9,30 vi tog fra Ikast mod Vejle,  fremme kl 10.30 og på med waders og alt udstyr og så en gåtur på 25 minutter. Lettere forpustet var vi fremme ved pladsen – en lille pynt i Andkær vig. Vi tog lige en kop kaffe til at starte med, og for at se om der var liv i overfladen. Efter ca. 15 minutter gik vi i gang.

Der måtte ske noget i dag – det var vi enige om. Alt stod som det skulle i sol måne og stjerner. En let vind i ryggen og næsten skyfrit. Og det blev bedre – det blev nu helt skyfrit. Det er noget der lokker ørreder ind på lavt vand efter føde. Klokken 12.30 fik min makker et rigtigt godt hug helt ude i kastet, men inden han kunne nå at gøre noget fik den rykket næsten alt hans bagline af – 70 meter så nu skulle den bare bremses. Heldigvis vente den om og efter en fight på 20-25 minutter kom den på land, en flot steelhead på 3,8 kg og 61 cm. Den blev fotograferet, og hvad der der til hører.

Efter 10 minutter skulle jeg i gang igen – jeg gik ud hvor min makker tog sin fisk, og efter 7-8 kast var der hug. Jeg kunne godt mærke, at det ikke var nogen stor fisk, men det blev nu en fin lille fight og på land kom min første fluefangede havørred  – 1,03 kg og 45 cm blank som sølvtøj. Så blev der taget fotos,og vi fiskede videre. Nu var de i hugget troede vi, men det blev ikke til flere fisk den dag.Dagen fik en lidt mærkelig afslutning. Da vi går hjem møder vi en mand på stranden der spørger om vi fangede noget. Ja, det har vi, det skulle han lige se, hold da op en steelhaed i Vejle fjord, den ville han lige tage nogle billeder af. Frem kom kameraet og inden vi fik set os om tog han lige 50 billeder og vi fik en ordentlig snak om fiskeri. Han fik min e-mail adresse og ville sende de bedste til os. Sådan kan en fiskedag udvikle sig, og så uden “søsyge”.