Fladfisk på Djursland

Af: Jimmy Pajbjerg |
13/07/2004

Vi satte båden i vandet i Grenå havn ved middagstid i søndags, og sejlede syd mod Glatved. Halvvejs måtte Jonas tage farten af båden for vi sejlede lige ind i en mega regnbyge. Det tordnede og lynede og pissede ned i en times tid. Derefter var det kun spredte byger der dominerede resten af dagen, og vind var der stort set ikke noget af.


Vi forsøgte først efter pighvar og slethvar ved Glatved. Her var Jonas den eneste der fik flad, en fin slethvar på 0.5 kg..
Hornfisk var der rigtig mange af.. Så lagde vi os på 13 meter vand og drev med sandorm på slæb – masser af fisk.. ising, skrubbe, rødspætte, torsk, ulk, fjæsing, hornfisk.. vi fik hurtigt brugt de 10 pakker orm vi havde.. Der var nogle fine fisk imellem. Jeg fik en rødspætte på knap kiloet, og en god skrubbe kom også i båden, men der var godt nok mange fisk som var alt for små…

K
kl. 19.30 satte vi båden i vandet i Bønnerup havn, her sejlede vi nord på og lagde os ud for Fjellerup camping på 7m vand.. Det var mest skrubber der her blev fanget, og nogle rigtig pæne nogen, Her var det ca. halvdelen af fiskene vi fangede som kunne holde målet..


Det var midnat da båden igen stod i garagen, og det var 4 klatøjet lystfiskere som tog afsked med hinanden..
Ib og hans far tog hjem, og glædede sig ikke til at skulle tidlig op og på arbejde – det samme med Jonas..  Jeg skulle også på arbejde, men ålene fanger jo ikke sig selv, så jeg smuttede lige i Bjerregrav mose og fangede en ål på ca. et kg…