Flot gedde fra Astrup Mosen

Af: Jimmy Pajbjerg |
09/11/2004

Klaus, min gæve fiskekammerat, har endnu en gang gjort sig bemærket udi fiskeriets svære kunst. Vi var forleden en tur i Astrup mose ved Solbjerg, med vores private fiskeforening, DNKgrandprix. Og vi skulle fiske om afgørelsen i vores konkurrence. Dagen startede ved 11 tiden med at vi fik luft i flyderingene, og en enkelt Gammel Dansk i benene.

Men der skete faktisk ikke mere førend kl. 13, hvor Klaus fik råbt og ringet hele mosen rundt!
Der var storvildt for enden af fluekæppen!!! Vi andre væltede til fra nær og fjern for at se dyret. Klaus bad om et STORT net. Det mente jeg da at jeg havde. Men klaus råbte med alvor i stemmen, hvad jeg skulle med det babynet. Han fik dog fisken i sit eget net. Men gedden måtte dog bukkes sammen på midten for at være der.

Nils Mørk og jeg havde plasket tværs over mosen i vores flyderinge, og var nu kommet i land for at hjælpe klaus med at komme i land. Jeg hjalp Klaus, og Nils filmede løs med digitalkamera. På trods af panik og opstemthed fik vi vejet fisken og målt den.

Den var 105 cm lang og 45 cm i omkreds. Den vejede 9,00 kg lige ud. Gedden havde prøvet at holde stand i ca. 25 min. med omkring 15 udløb. Men da Klaus er en erfaren fisker endte det dog med at den måtte overgive sig. Fisken blev selvfølgelig genudsat. Der kan ses flere billeder på WWW.DNKGRANDPRIX.subnet.dk. Gå ind på turnering-denne sæson.