Flot havørred fra Rønnerne

Af: Jimmy Pajbjerg |
17/04/2005


Henning Larsen havde en god tur på kysten forleden ved Frederikshavn (Rønnerne), fortæller lokalrapportør Jan Christoffersen fra Frederikshavn. Her kan du læse Henrik Larsen’s beretning om fiskeriet: “I mandags var der skift i vejret fra frost, til sol og varme, så kl 15:30 kørte jeg en tur til Rønnerne. Det var højvande og isen mellem land og Rønnerne var så tyk at den kunne bære, men luften var dejlig mild. I det 5. kast var der et meget kraftigt hug, ca. 20 m ude, den var lige oppe og rulle kortvarigt, men jeg nåede at se at den var blank og stor.
Fighten varede mellem 10 min. og et kvarter, der var flere rigtig lange og kraftfulde udløb trods en stram bremse, først ligeud, så til søndre ende, af Rønnerne og så til nordre ende af Rønnerne. 
Jeg så noget som jeg aldrig har set før, under de sidste minutter af fighten hvor den var tæt på land flere gange, fulgte der en anden fisk med hver gang, og den var lige så stor.  Det lykkedes at nette den i første forsøg, den var heldigvis godt kroget i mundvigen.
Da jeg havde taget billeder med selvudløser, og gik ud for at fiske videre, kunne jeg godt mærke at jeg ikke var helt færdig med at ryste i knæene, og tænk hvis jeg fik den anden fisk også, det gjorde jeg nu ikke, men en anden dag – måske. 
Ja ja, jeg skal nok sige det – det var en 10 grams møre-silda, i grøn og blank. Den havde iøvrigt 2 stk. Tobis i maven”.