Flot majgedde fra Gudenåen

Af: Jimmy Pajbjerg |
12/05/2004

Jeg tog den 4. maj en tur på Gudenåen ved Randers i båd for at se, om jeg kunne fange et par majgedder. Det startede fint !!!, da jeg mistede den første gedde efter 10 sekunders fiskeri. Jeg var ved at sætte min stang i stangholderen efter at have søsat min døde agnfisk, da en gedde huggede. Jeg blev så overrasket over det hurtige hug, at jeg ikke fik kroget den. Den næste times tid havde jeg flere hug – både på skalle og wobler, men de blev ikke hængende.


 


Så kom årets regnbyge. I ca. 20 minutter var der skybrud. Der kom så meget vand, at jeg måtte øse fra båden, da der efterhånden var samlet ret så meget vand i den. Endelig stoppede regnen, og solen brød igennem skydækket. Samtidigt kom jeg ind over kun 1,3 meter vand, hvilket normalt betyder kontakt med bunden. Dette skete naturligvis også her. Blot var der den lille krølle på historien, at bunden ruskede meget i stangen.


 


Efter en kort og udramatisk fight kunne jeg lande en gedde, der først i båden afslørede sin pæne størrelse. En udleget majgedde på 8,15 kg 104 cm var resultatet. Herefter fik jeg en gedde mere på ca. 3 kg på agnfisken, men regnbygen havde gjort Gudenåen meget uklar, så jeg stoppede hurtigt fiskeriet godt tilfreds med dagens resultat. Jeg fik i alt 4 gedder heraf de tre på en grøn wobler. Alle fisk blev genudsat.