Flotte havørreder fra Stevns

Af: Jimmy Pajbjerg |
02/04/2013

Det har været en rigtig kold fornøjelse at kystfiske i waders i påskedagene, men en del kystfiskere benyttede solskinsdagene til at starte sæsonen op. En af dem var Jan Servé, som sammen med vennen Jes, mandag den første april var taget til Stevns lidt syd for Køge efter “forårets” store havørreder. De startede fiskeriet om formiddagen ved Feriekolonien, men efter et par timers resultatløst fiskeri kørte de til kridtbruddet ved Holtug. Der var en del skidtemøg i vandet som dog forsvandt efter et par timer.


 


Efter at have affisket en pæn strækning hen ad kysten og tilbage til udgangspunktet var det efterhånden midt på eftermiddagen, og de to gæve lystfiskere var så småt indstillet på at pakke sammen. I et af de berømte “næsten sidste kast” får Jan Servé pludselig et solidt hug helt ude i kastet. Efter en god fight kunne han lande en pæn havørred på 2,5 kilo.


 


10 minutter senere var der igen bud efter Jan’s tobis-imitation i sølv/blå. Denne gang huggede fisken 60-70 meter ude, og sprang et par gange helt ud af vandet under fighten. Vægten viste 3,5 kilo og målebåndet 68 cm. Efter fangst af disse to flotte fisk var det tid til at køre hjem og grille fisken i det flotte påskevejr, beretter Jan Servé.