Flotte laks fra Varde Å

Af: Jimmy Pajbjerg |
05/05/2013

Så er laksen kommet tilbage for fuld skrue i det vestjydske efter en kanon indsats fra Varde Sportsfiskerforening – med en frivillig fredning af laksen har det båret frugt i år, med de første varde laks som kommer tilbage i åen. Siden sæsonstart i år den 1. april er der fanget 43 laks i åen. Men der er flere meldinger om sete laks – også meget store laks!. Den største fangede laks i år er på 14,5 kilo. En meget stor del af de fangede laks er over 10 kilo, som den på fotoet fanget af Palle Jørgensen fra Varde. Den kanonflotte laks vejer 12 kilo og måler kun 104 cm.

Det kan oplydes, at der i den svenske Mørrums åen ikke er fanget så mange laks som i danske Varde å – og gennemsnittet på de fangne laks er faktisk større i Varde Å. Det fortæller lidt om åens potentiale, og det kæmpe arbejde der er lagt forud for at nå disse resultater.

Så vi venter spændt på hvornår der kommer en ny dansk rekord fra Varde å’s vand – for den kommer! Hvis man vil se de flotte laks, så se på varde-sportsfiskerforening.dk.