Flotte laks fra Varde Å

Af: Jimmy Pajbjerg |
07/11/2004

Vi var 3 gutter fra lystfiskerforeningen Waders der havde besluttet os for en tur til Varde å. Efter flere ture uden fisk skulle det være denne gang – inden lukketid. Henrik Harbo, Brian Thomsen og undertegnede startede ved Sig Dambrug og fisker nedstrøms. Henrik Harbo fiskede med Henning Clausen på modsatte side vidste vi, så vi mødte dem nok senere.

Vi var lige nået til sommerhuset på Vesterbæk stykket, da vi høre et stort plask. Jeg tager lige et kig over marken og kunne se Henrik og Henning stod med fisk på. Det var Henning der havde fået hug af en god laks. Lidt efter kunne Henrik nette en flot hunlaks på 82 cm og 4,7 kilo.

Efter at have stået og beundret laksen på modsatte side ville vi fiske opstrøms med spin. Vi ankommer til et sving længere oppe hvor jeg tidligt på morgenen havde set fisk oppe. Da får Brian et solidt hug på sin Mepps 4 – jeps! Men hurtigt ser vi det er en god havørred i stedet for den forventede første varde-å laks til Brian. Pludselig tager fanden ved fisken, og den tager et kanonudløb på 30-35 meter opstrøms, og er på vej rundt i det næste sving. Brian får lige drejet 2 hakker på bremsen, og det holder fisken tilbage. Han får den fint presset tilbage, hvorefter jeg kan sætte gaffen i fisken. Det er en flot efterårsfisk på 4,37 kilo og 77 cm.

100 meter henne tager en god fisk mit 14 g stripperblink, men slipper hurtigt sit tag – øv øv! De næste dage fiskede vi igen på Vesterbæk da vi havde set flere fisk. Henrik ville da lige prøve ved de nye sving inden han ville komme. Ved middagstid ringede han og kunne lige fortælle at han havde mistet en god stor laks.  “Så op med hovedet, der er flere” siger jeg.

Senere ankommer Henrik da også på Vesterbæk. Jeg fisker ved gasledningen og opstrøms, og da jeg er nået et stykke op ringer Henrik igen og råber i mit øre “90 cm”. Så jeg må begive mig over marken og ganske rigtigt – der lå en meget flot hanlaks på 90 cm og 5,75 kilo, som havde hugget på en Rapala wobbler. Så sønnike viste vejen med en flot laks. Henrik fik 2 laks fra Varde å på over 5 kilo og ny  PR for Henrik. Tillykke med fisken…