Gode gedder

Af: Jimmy Pajbjerg |
28/07/2004

Efter et par dages fiske pause måtte vi ud, og i mangel af bedre ideer besluttede vi os for at tage en spinne-rundtur til et par søer i nærheden. Lasse startede med popper og jeg fiskede med en guld spinner. I første kast fik jeg en lille gedde på 100 gram. Imens fik Lasse 4-5 spektakulære hug på popperen, men de ville ikke rigtigt sidde fast. Han havde dog kontakt i 30 sek. med en gedde på ca. 4 kilo. Imens fangede jeg nogle små aborrer og hyggede mig
med det.

Vi gik videre til en plads, hvor vi kunne stå på hver sin side af en sivvig. Ret hurtigt fik jeg endnu en aborre på, men pludselig blev aborren meget tung. Den var blevet taget af en gedde! Den strittede lidt imod før den spyttede aborren ud helt inde ved kanten. Lasse poppede straks lige over stedet, og gedden kom farende ind over 30 cm vand og huggede, men heller ikke den fik han kroget. Bare synet af gedden, der kom svømmende over det lave vand var dog det hele værd! Lidt efter fik jeg et stykke ude et tungt hug, og efter en kort fight kunne jeg kane en gedde på 2,5 kilo som blev afkroget i vandet.

På næste plads skiftede Lasse endelig til en spinner, og han fik straks en aborre på. Langt ude fik han et tungt hug, men desværre røg den af. Lidt efter fik jeg en aborre på som igen blev angrebet af en gedde. Denne krokodille spyttede dog hurtigt aborren ud. Lasse lagde et kast udover, og da han trak spinneren ud af vandet kom gedden efter, og stillede sig lige for fødderne af ham. Han lod spinneren flakse ned gennem vandet og gedden huggede. Efter en
kort fight gik den i nettet, og vi tog et billede hvor Lasse, bare for sjov, med vilje holdt gedden langt fremme (se billede). Den vejede 2,7 kg. Jeg fik endnu en gedde der huggede foran fødderne på mig og vi tog en del aborrer mere.

Så gik vi ned til stranden for lige at prøve igen, og der fik Lasse den samme 100 grams gedde som jeg havde fanget tidligere. Til sidst fik jeg et godt hug på spinneren, og en gedde tog flere udløb og gik meget dybt. Det er det gode ved sommerfiskeri efter gedder: De har satans mange kræfter de skal have løbet af sig. Efter en god fight kunne jeg løsne krogen, og gedden svømmede hurtigt tilbage. En lækker tur i dejligt vejr! Slutresultat: 6 gedder og 15 aborrer + en masse mistede hug. God spas i 2 timer!