Havørreder og laks i Gudenåen

Af: Brian Thomsen |
19/09/2005

Jeg var til Gudenå konkurrencen og startede fiskeriet om morgenen klokken halv seks, og de første 3 timer var med is i stangøjerne. Jeg fiskede på zone 3, og kl. 6.30 fik jeg hug på orm  – en laks tog et par voldsomme udløb hvorefter jeg stille og roligt kunne tage laksen i glæderne – en farvet hanlaks på 2,45 kilo og 65 cm, som i løbet at få sekunder blev glaseret i den frostkolde morgen. Da isen forsvandt fra stang øjerne satte jeg en spinner på, og efter et par kast var der en laks som tog spinneren helt oppe i overfladen, men den hev sig løs med det samme.


Ved 10 tiden var der igen en laks som tog min mepps spinner. Den kæmpede bravt, men på land kom den, og blev genudsat hurtigt da det var en undermåler på 57 cm. indtil videre havde det været en kanon morgen med hug af 3 laks og 2 på land. Kan man ønske sig mere! Og nu var solen kommet højt op på himlen, så jeg gik op til bilen og fik min morgenkaffe og blev selv varmet op af solen.


Efter kaffen skulle jeg lige prøve igen på strækket, og ved halvtolvtiden var der igen en fisk der tog min spinner. Men efter et lille udløb var den væk igen og jeg blev enige med mig selv om, at jeg ville køre hen til Bamsebo og spise min middagsmad. Klokken 13.30 kørte jeg ind for at indveje min laks. Derefter kørte jeg tilbage for at fiske strækket af en sidste gang, men der var nu mange som gik og fiskede her, så jeg gik helt ud yderst på strækket. Og minsandten – efter kun 5 kast var der hug igen – en laks havde snuppet spinneren. En lille laks lige undermålet som blev genudsat. 


Herefter kørte jeg til indvejning i forvisning om, at der i dag ville blive indvejet en enorm mængde fisk efter hvad jeg havde haft på denne dag. Men der blev “kun” indvejet 17 havørreder og 18 laks og der var 475 tilmeldt til konkurrencen og jeg fik en 8 præmie for min laks.