Husk lige kniven…

Af: Jimmy Pajbjerg |
09/09/2009

Lystfiskere skal nu til at være ekstra opmærksomme på omgangen med knive der benyttes i forbindelse med udøvelse af lystfiskeri. Ifølge våbenloven er det lovligt for lystfiskere at være i besiddelse af kniv.  Våbenbekendtgørelsens §14, stk. 3, Citat: “Dolke og knive, hvis klinge overstiger 12 cm, kan uanset stk. 1 nr. 1, uden tilladelse anvendes i erhverv, til husholdningsbrug eller ved jagt, lystfiskeri eller sportsdykning, hvis de er udformet hertil.”


 


Men 30-årige lystfisker Lars Lentz Sørensen fra Ll. Skensved ved Køge måtte erfare at anklagemyndigheden ligger meget vægt på anvendelsesbegrebet. 3 dage efter en fisketur blev Lars stoppet i en razzia hvor politiet fandt en foldekniv i bilen. Først blev han idømt en bøde på 3000 kroner for overtrædelse af våbenloven, men anklagemyndigheden har anket dommen, og vil have ham sat i fængsel.


 


Den hidtil ustraffede lystfisker risikerer nu at lide samme skæbne som Haris Cehic, som fik en fængselsdom for at have glemt to hobbyknive i sin bil.


 


Situationen for begges vedkommende er, at de var i besiddelse af kniven uden at anvende kniven til erhverv eller for Lars’ vedkommende til lystfiskeri.


 


Lystfiskere må altså gerne være i besiddelse af kniv på vej til, fra og under fisketuren (kniven bør nok opbevares sammen med det øvrige fiskegrej i bagagerummet på bilen). Men husk at få kniven ud af bilen når du kommer hjem….