Hvidt guld på dappegrej

Af: Jimmy Pajbjerg |
16/07/2004

Imens jeg har været i Aalborg har min lillebror været flittigt igang, og han skriver:

Da en af mine venner skulle fiske multer ville han lige høre, om jeg ikke skulle have et lift til et gadekær hvor han havde set nogle hvide koi’er. Vi ankom til gadekæret ca. 17.30 hvorefter han kørte videre. Meget hurtigt spottede jeg to hvide fisk i en lille sivvig på meget lavt vand. Jeg riggede til med to bly, en enkeltkrog og som agn majs, og så var jeg klar.

Havde det ikke været for de tusinder af rudskaller havde jeg kunne undvære blyene. Majsen kom dog ned og en af fiskene reagerede. Modhug og fast fisk. Som de fleste andre prydsfisk jeg har fanget fightede denne fisk heller ikke særlig godt, og jeg kunne kort tid efter lande en smuk hvid guldfisk på 500g med ordentlig vom på. Ny PR.

Derefter havde jeg to timer hvor jeg hverken kunne få de hvide eller røde guldfisk til noget, så her hyggede jeg mig i stedet med rudskallerne. Lige pludselig kom en hvid guldfisk dog svømmende, majsen blev præsenteret og den tog den. Denne fisk fightede også næsten lige så godt som de rudskaller på 20g jeg havde fanget. 400 gram hvidt guld og også ned i keepnettet med den til senere fotografering. Lidt senere kommer min ven med en multe på 2,5 kg., som han har fanget.

Inden vi tager af sted når jeg lige at fange dagens første røde guldfisk på 150g. Vi tog lige et smut forbi et andet lille gadekær for at få en lille guldfisk, men der var dog som altid pokkers mange karusser. Dog fik vi i alt tre guldfisk på en halv time.