Hyggetur gav pæn gedde

Af: Jimmy Pajbjerg |
02/08/2004

Jonas og jeg var lidt på den – første stop havde afsløret en grøn og grødefyldt sø, som vi ikke havde lyst til at stifte nærmere bekendtskab med. Næste mulighed var mosen hvor tingene anderledes ud end sidst. Der var kommet mere grøde så man måtte fiske i de huller der var rundt omkring. Jonas havde fra start af en gedde der flere gange fulgte hans fluepopper, og jeg havde også et par hug på min popper inden interessen for min popper forsvandt. Så riggede jeg om til Mepps 3 og fiskede aborrer.

Det gik fint og jeg fik aborrer i de render og huller jeg kunne finde. Efter at have fanget en håndfuld aborrer skiftede jeg plads og det gjorde Jonas også. Han fangede hurtigt en flot aborre på 700-800g på popperen. Jeg gik stadig med spinner, og da min spinner var på vej ind i en grødebusk kom der pludselig en ordentlig hvirvel! Jeg fik min spinner væk fra grøden og så angreb fisken igen. Denne gang fik den ram på min spinner, og jeg fik kroget den. Helt sikkert en gedde. Jeg troede det var en tynd 2-3 kilos gedde, men kunne da efterhånden godt se at den havde lidt længde. Den brokkede sig lidt ved at trække rundt i hullet foran mig, tog et par småudløb og gled derefter villigt ind mod mig.

Jeg kunne hurtigt konstatere at den var noget større end først anslået og at det faktisk var en rigtig flot gedde jeg havde fat i. Heldigvis lå den stille og betragtede mig mens jeg nettede den i en skov af grøde. Op på land og veje den til 5,7 kilo. Den var 92 cm lang. Dejlig fisk, der efter lidt hjælp i vandkanten kom sig over forskrækkelsen og hurtigt svømmede væk.

Derefter tog jeg endnu et par aborrer inden jeg overlod spinnestangen til Jonas så jeg kunne fjolle lidt med hans fluestang. Han skiftede hurtigt til en skitterpop som han bankede over på den anden side af mosen. “Så du den gedde?” råber han pludselig, mens jeg prøver at kaste mere end 3 meter med popperen på fluestangen. Den store hvirvel gedden har efterladt halvvejs inde i en grødebusk, og lige efter popperen taler sit tydelige sprog. Jonas tager lynhurtigt popperen ind, og kaster den udover samme område. Vi stirrer begge på popperen da den kommer larmende indover området hvor gedden huggede før. Pludselig kommer der en ordentlig kølvandsstribe, da gedden hugger forbi popperen. Men i stedet for at tage farten af vender fisken rundt, og svømmer hele vejen tilbage med ryggen fri af vandet, hvorefter den knalder tænderne i popperen! Suverænt hug! Ligeså fedt at være tilskuer til!

Gedden bliver hurtigt udtrættet, og får løsnet krogen inden den ryger retur. Hvad den vejede? 1 kilo, 1,5 kilo måske men det er underordnet: Hugget var det hele værd og så er størrelsen irrelevant. Senere får Jonas på falderebet en gedde der, lige da den hugger, springer højt op i luften med popperen i munden efter at have angrebet den lille gule plastikwobler nedefra. Popperfiskeri når det er bedst!