Jan’s første gedde

Af: Jimmy Pajbjerg |
18/05/2004

Gitte og Jan kom på besøg, og da Jan aldrig havde fanget en gedde var det planen at vi skulle guide ham til den. Vi tog til en sø på Lolland som skulle løse opgaven. I andet kast mente Jan at han havde bid, og efter at dømme på hans stang så var der vist ingen tvivl! Gedden kom hurtigt tættere på hvorefter den blev lidt tung og lige skulle vise prøver på sin styrke før vi kunne nette en fin gedde. Den vejede 3,05 kilo, og som billedet senere viste var der ingen tvivl om, at Jan var super glad for sin første gedde.


Der var dog ikke så meget gang i den som der plejer, måske pga. den konstante vind, og vi
strøg videre til næste plads. Her fik vi ikke noget, men på tredje plads begyndte der at komme lidt aktion: Først fik Jan en gedde på ca. 700 gram, der hurtigt kom ind og blev afkroget. Dernæst var det Lasses tur til at få et tungt hug, og efter en kort fight blev en gedde på samme størrelse som Jans nettet. Lige efter fik jeg hug og en halvanden kilos gedde kom op til overfladen før den rystede blinket af. Det gjorde ikke så meget da vi nåede at se den.


Vi skulle skifte plads men jeg ville lige have et sidste kast på pladsen, og helt ude i kastet blev mit bronze farvede Utö blink taget hårdt. Gedden var ikke lige til at presse op til overfladen, og den tog et godt udløb før vi endelig kunne se en fin gedde komme mod nettet. 4,4 kilo vejede den flotte fisk, som udover et par enkelte småhug, blev det sidste dagen kunne byde på. Men vi var alle glade og tilfredse og det var en fornøjelse at have Jan med. Ihærdigheden manglede ikke og 2 fine gedder på en svær dag kan man sagtens være stolt af. Specielt når det er de 2 første i éns liv. Udover fiskene så vi en havørn, og havde det i hele taget super hyggeligt. Det bliver nok ikke sidste gang vi tager Jan med på tur:)