Laura’s første fisk

Af: Jimmy Pajbjerg |
28/05/2004

I går var familien blevet enige om en “skovtur”, og min definition af en skovtur omfatter naturligvis noget med vand, og det var noget modstræbende blevet accepteret. Vi valgte derfor at køre en tur op til et Put & Take  “Medestedet” som ligger lidt syd for Arden. Vi havde det store udstyr med. Det vil sige lidt fiskergrej kold kartoffelsalat , stormkøkken til at varme pølser i og bunker af skiftetøj til min datter på knap 2½ år.

Laura som min datter hedder, har aldrig prøvet at fiske før. Kun kigget lidt. Men der gik ikke ét minut efter jeg havde lagt den første stang ud med Powerbait, før Laura var i fuld gang med at hive linen ind. Det krævede noget overtagelse fra min side, før Laura kunne lade flåddet med den grønne klump ligge. Heldigvis gik der ikke 10 minutter, før flåddet forsvandt.
Laura og undertegnede krogede i fællesskab fisken, og med en masse besvær (og noget hjælp fra mig ) kunne Laura hive den velnok mindste regnbueørred, jeg nogensinde har set i et P & T i land. Fisken vejede nok ikke mere end 200 gram, men det betød intet for Laura. Jeg har sjældent set et lykkeligere barn. Jeg må da også indrømme, at som far var det en meget stor glæde at se ens barn blive så glad for at fange en fisk. Der er nu en lystfisker mere i familien.

Efterfølgende fik jeg en pæn regnbue på ca. 1½ kg med hele finner, en meget flot fisk. Kombineret med det flotte vejr var det en virkelig dejlig tur. Jeg kan allerede nu se, at den bebudede skattelettelse nok går til indkøb af et børnefiskesæt til Laura. Det fortjener hun.