Lystfiskeri på Færøerne

Af: Jimmy Pajbjerg |
06/01/2009

To gæve færøske skippere kommer til tre byer i Danmark for at fortælle med ord, billeder og film om de store naturoplevelser, som Færøerne rummer. Ø-riget har rigtig meget at byde på – ikke mindst for lystfiskere.


Skipperen Mágni Blastein og Petur Simmonsen, der begge taler flydende dansk udover færøsk, øser af deres viden om forholdene på Færøerne i foredrag i Århus, Odense og København i midten af januar. Blandt deltagerne trækkes der lod om en komplet lystfiskerrejse for to personer til Færøerne. Selve foredragene er gratis. Her kommer også lystfiskerentusiasten Preben Kæseler og giver gode råd om fisketeknik i havet omkring de 18 øer, der udgør Færøerne. Han har mange års erfaring med havfiskeri i hele Nordatlanten.


 


På Færøerne er der mulighed for at fiske steder, hvor ingen før har fisket. For lystfiskerne er det meget tillokkende, at det altid er muligt at ligge i læ af øerne og fiske; Det betyder, at lystfiskerturister stort set aldrig behøver blive slukørede over ture, der aflyses på grund af vejrliget.


Farvandet omkring Færøerne er en helt ny turistdestination for havfiskeri, som tiltrækker entusiaster fra hele verden. Alt imens man står på dækket og fisker, kan man opleve grindehvaler, gråsæler og et meget rigt havfugleliv på tæt hold. På Færøerne fisker man typisk efter sildehaj, torsk, helleflynder og kuller.


Foredragene med færingerne foregår i Århus d. 13. januar kl. 19 hos Grejbiksen på Randersvej 397, 8380 Trige, i Odense d. 14. januar kl. 19 hos Ækvator Sport på Nyborgvej 3, 5000 Odense C og i København d. 15. januar kl. 19 hos Sport Dres på Frederikssundsvej 50 i 2400 København NV. Tilmeld dig i butikkerne så du er siker på at få plads.


I løbet af aftenen trækkes lod om 2 pladser til en fisketur til Færøerne. Pladserne består af rejse til Færøerne tur-retur, overnatning i dobbeltværelse med morgenmad og fisketur.


Foto: Preben Kæseler.


Fakta: Færøerne som turistland


·         Der bor 50.000 mennesker på Færøerne og indbyggerne taler alle dansk.


·         Man kan betale med danske kroner og dankort på Færøerne.


·         Rejsetiden fra Danmark til Færøerne er halvanden time i fly. Man kan også sejle dertil og tage bilen med.


·         Færøerne har en meget veludviklet infrastruktur. Et moderne vejnet og utallige tunneler og broer binder øerne tæt sammen, så det er ligetil at komme rundt i landet.


·         De 18 øer, der tilsammen udgør et areal på 1400 kvadratkilometer, er af vulkansk oprindelse og ligger i den nordlige del af Atlanterhavet mellem Skotland, Island og Norge.


·         Færøerne er kåret som de allerdejligste øer i verden af magasinet National Geographics 522 turist- og rejseeksperter. Kåringen begrundes blandt andet med øernes fantastiske landskab og deres stærke kultur og historie.


 


F