Målerfangst i Langelandsbæltet

Af: Jimmy Pajbjerg |
10/08/2004

I øjeblikket fanges der virkeligt gode torsk i mellemklassen fra 3-5 kilo i Langelandbæltet, skriver Morten Kaa fra Tranekær. Således indvejede Ole Dehn lystfiskerforretning den 2/8 en torsk på 11,5 kilo fanget af en af forretningens bådlejere fra Schweiz. Den heldige mands kone fik samme dag en på 8,8 kilo.

 

Morten Kaae, der er sommerhjælp i forretningen, har også selv i den senest uges tid fanget mange torsk mellem 3 og 5 kilo, senest den 5/8 hvor fiskeriet foregik Nord-Øst for Langeland – i øvrigt midt i en stime springende makreller.

 

Morten forklarer sin metode således: “Jeg har haft en utrolig succes med at binde en ca 60 grams mørk gummifisk fra “Stormlures” på et ca 10 cm forfang efter et pirk på 100-200 gram. Pirkens 3-krog afmonteres og erstattes af gummifisken på forfang. Allerede ved første forsøg var der fast fisk efter mindre end 1 minut, men da jeg var uforberedt og alene i båden måtte jeg se den flotte fisk forsvinde i vandoverfladen mens jeg foldede mit fangstnet ud”, fortæller Morten Kaae fra Ole Dehns lystfiskerforretning.

 

“En halv time – og 3 landede fisk senere – havde jeg mit livs torsk på krogen, men efter 20 minutters fight, hvor jeg havde ønsket vi var flere om bord, der kunne have sejlet båden i retning af fisken, knækkede forfanget med gummifisken. Tilbage stod jeg med krampe i armen og kunne ikke rette fingrene ud efter det faste greb i stangen.

 

Det skal måske nævnes, at jeg bruger fletline til ca 27 kilo som hovedline, mens forfangslinen dog er en tyndere fletline til ca 18 kilo !

 

De første fangsrapporter fra kunder, der har fulgt mit råd om den nye montage er allerede kommet i forretningen. Flere flotte torsk fra langelandsbæltet bliver taget med disse smukke gummifisk, der går som varmt brød fra Ole Dehn i Spodsbjerg”, slutter Morten.