Mange makreller på Sundet

Af: Jimmy Pajbjerg |
18/08/2004

Max Møller var forleden en aftentur på sundet efter makrel, sammen med Jan Svenstrup i hans båd “Blue Magic”. Vejret var helt suverænt med blikstille vandoverflade, og en del fisk. “De første 3 timer fik vi 15 flotte makrel med et godt snit omkring kiloet, og med den største på 1400 gram”, fortæller Max og fortsætter. “En kraftig regn- og tordenbyge satte en kort stopper for fiskeriet, men da den henad 20.30 tiden var gået forbi os, kom vi atter i gang med trolling fiskeriet.

Da vi havde sejlet ganske få minutter hørte og så vi begge en del måger dykke inde på Nordvest revet. Vi tog ingen chancer og hev trolling grejet indenbords og sejlede hurtigt til området, hvor vi straks så en del makrel slå i overfladen. Hurtigt fandt vi kastegrejet frem, og de næste 30-45 minutter oplevede vi noget af Øresunds aller bedste Makrel fiskeri, for vi badede simpelthen i makrel! Og de var store –  mange gange var der 2-3 fisk på ad gangen”.

På et tidspunkt havde Max 3 makrel på – alle over 1300 gr. Desværre røg de 2 største, hvoraf den ene har været over de magiske 1500 gr. Den ene som kom ombord hev vægten ned på 1300 gr! I alt fangede de to lystfiskere 42 flotte makrel denne aften med ca. halvdelen over kiloet. I deres fiskeiver glemte de helt at skyde nogle billeder! Men hvilken tur, fortæller Max Møller fra Henry’s Fiskegrej i Virum.

Dagen efter var Max atter afsted på aftentur på Sundet. Denne gang sammen med Jan Svenstrup og hans kollega Stephan! Målet var makrel, og metoden var trolling med sildestrimler. Det blev en, på flere måder, underholdende tur idet Max satte en str 10 trekrog solidt fast i hans venstre pegefinger, da han forsøgte at afkroge en fin torsk! av av. Fiskeriet var helt suverænt!. Max fik 12 flotte makrel op til kiloet, Stephan fik 7 i samme størrelse! Jan nøjedes med at klaske nogle torsk og ellers styre båd og skifte agn! Turen sluttede for Max´s vedkommende først ved 1 tiden, da han lige måtte afligge den lokale skadestue et besøg – de nøjedes med at amputere armen og det højre ben -:)!