Mørksej på Det Gule Rev

Af: Dan Ingemann |
26/07/2004

En flok karpe-/surfcastfiskere havde inviteret mig med på 2 dages fiskeri på det Gule rev fra Hanstholm. Under skipper Kajs roerpasning stævnede vi ud med Mølboen på de stille solbeskinnede våger. Vi havde et par stop efter makrel, men de ville ikke bide, kun en enkelt hornfisk lod sig lokke, og den slap i overfladen, så vi havde ikke så meget agn. Den første dag var afsat til at prøve vragfiskeri. Det første vrag gav en række småtorsk ved 1. og 2. drev, men så blev det for stille. Her var skipper Kaj ikke opmærksom nok på at skifte. Men efter en lille reminder gik det videre til en række andre vrag, der bare gav torsk mellem 3 og 5 kg. Og så kom der også en enkelt lange på pirk til Mark fra Sport Dres. Også en enkelt mørksej og en makrel lod sig overliste, men ikke noget der rigtig tændte folk – dog var vejret fantastisk, så det kompenserede en hel del. Efter en enkelt torsk på 7 kg, besluttede vi os for, at nu skulle vi på negerjagt. Før jeg bliver beskyldt for racisme, vil jeg påpege, at det er nordjysk slang for mørksej.

Førske stop på en stime gav kun en enkelt mindre mørksej. Stop på negervraget gav intet, så kaj fes til et andet, og her var der bonus. Jeg stod med en Penn-kastestang, der kunne afsøge et større område, og jeg fik derfor en fantastisk oplevelse i form af et hug fra en mørksej, der tog et rush på 20-30 meter ret ned. Da den var landet efter ca. 10 minutters fight, stoppede vægten ved 3,6 kg. Dagen gav desværre ikke flere af disse oplevelser på kastestangen – kun en mindre torsk. Men mine medfiskere havde gang i den.

Mark, Sport Dres, fik en duble på ca. 2 kg. Michael og Thomas en på ca. 4 kg (Thomas havde aldrig fisket havfiskeri før, så han var højt oppe). Og Rikard fra Østerbro Lystfiskerklub fik dagens mørksej på hele 7 kg. Jørn Mossin fra Sport Dres uheld var en historie for sig. Han ville have en mørksej. På et indtag (vi sænkede pirken helt ned til bunden og spandt så hurtigt ind), havde han 2 hug han tabte, og så et hug og et udløb der nær havde trukket stangen over bord. Uden tvivl en meget stor sej. Desværre måtte Kaj ringe af midt i den sjove, da der var 3 timer ind igen.

2. dagen blev en kombination af medefiskeri og stortorsk. Vi startede igen med ikke at kunne fange makrel. Det blev kun til en enkelt sildemakrel. Derefter placerede skipper Kaj os i området omkring en stor sten. Nu var det tid til agnfiskeri efter langer/misser/havtaske. De første par drev gav ikke rigtig noget, udover en lille lange. Men så kom der gang i fiskene. Heino, der også var ny i havfiskeriet landede en flot lange på 5,1 kg på agn. Det samme gjorde Anders, dog på pirk, der ikke havde fået en lange i 20 år. Også Rune Weischer havde heldet med sig, igen en lange på 5,1 kg. Og Mark, Sport Dres, fik en på 3-4 kg på pirk – den første af 3. Ind i mellem kom der også enkelte småsej og torsk ombord.

Efter et par timer gik det ud til hullerne/bunkerne, hvor stortorsken bor. Her gav allerede 2. drev en ny PR til Rune Weischer. En flot fisk på hele 14,5 kg dunkede i dækket. Peter, Sport Dres, Rikart, Østerbro Lystfiskeklub og Michael var flyvende, hvorfor de landede og genudsatte en hel del torsk. Mark, Sport Dres, fik en duble i 2-kilos mørksej og endelig fik Jørn Mossin en trøst efter gårddagens tab af kæmpesejen i form af en torsk på 10 kg rent. Jeg selv fik det overhovedet ikke til at køre. Jeg fik 2 småtorsk og en på 9,5 kg på hele dagen.