Ny sø gav skælkarpe

Af: Jimmy Pajbjerg |
09/05/2004

Efter et tip fra en af mine elever tog Lasse og jeg turen til en ny lille sø. En lille rekognosceringstur rundt om søen gav ikke det store indtryk af fiskene i søen, men vi fandt en egnet plads og fodrede med pellets og majs inden vi begav os tilbage mod bilen for at hente stængerne. Da vi kom tilbage til pladsen var der en masse små karper i overfladen som sikkert havde lugtet pellets. Ind imellem var der også større og mere solide hvirvler som gjorde at vi ikke kunne komme hurtigt nok i gang med fiskeriet.


Efter 5 forgæves minutter var der en ordentlig hvirvel lidt væk fra Lasse. Han tog hurtigt sit
flåd ind og kastede lige oveni. Efter lidt tid gik flåddet under og en fin fisk tog flere udløb og lavede en masse bølger og plask. Da den havde taget de første gode udløb kom den op i overfladen, og vi kunne se at det var en pæn skælkarpe. Den blev ved med at kæmpe i 2 min hvor den bare svømmede rundt og rundt uden at vi kunne nette den. Til sidst var den dog mør og vi kunne veje den til 1,85 kilo før den forsigtigt blev lempet tilbage i vandet.


Jeg havde haft lidt problemer med at få mit naphagl til at stå korrekt men da jeg endelig havde fået korrigeret det begyndte mit flåd at rejse sig. Det var først da flåddet var ca. halvt oppe at jeg fattede at det måske kunne være et løft hvorefter jeg smældede et modhug og endnu en fin fisk strøg af sted. Hvor dum kan man være:) Nå denne fisk var en spøgelsesskælkarpe der vejede 1,65 kilo, og den fightede knapt så godt som Lasses men det gjorde heller ikke så meget.


Derefter tog Lasse en fin karusse og jeg en skalle før jeg fangede en rigtig flot karusse på 700 gram, ny PR! Efter endnu et par karusser fik jeg endda min første suder i år, dog på beskedne 300 gram men den kæmpede super størrelsen taget i betragtning. Jeg sluttede af med at tage en 400 grams skælkarpe der var sølvfarvet!