Nyt fra svenskekysten

Af: Jimmy Pajbjerg |
11/05/2004

Vi var igen taget 4 mand op i Sverige for at kystfiske. Trods den manglende fangst i samme område for en knap måned siden, måtte der nu være ved at ske noget. Ved ankomsten lørdag kunne vi konstatere at hornfisken var kommet. Heldigvis er de første som regel bare nysgerrige og huggede sjældent på vores blink, ellers fulgte de kun efter. Det er lige i den tid jeg allerhelst vil fiske havørred – inden, eller netop som hornfisken kommer.


En ca 2-3 kg´s havørred fulgte efter mit blink, hvilket jeg opdagede for sent. Jeg var blevet lidt uopmærksom da jeg havde haft de første 10 hornfisk efter.. og den havørred så jeg ikke igen. Vi skiftede plads, over middag, og efter et par kast tog en havørred hårdt mit blink i spinstoppet. Efter en temmelig god og hård fight kunne jeg (måbende) afkroge en sort 2 kg´s fisk.


Ved 15 tiden havde vi valgt et nyt rev hvor vi kunne kaste rigtigt langt i medvinden. Længst ude i et kast huggede det igennem. En af de bedre fights tog sin begyndelse hvor fisken ikke de første 5 minutter skulle ind – men ud. Ikke sjovt at stå med så meget line ude og fighte fisk. Heldigvis blev den siddende trods sine hidsige udløb og spring og efter yderligere 5 minutter var fisken så langt inde at landingen blev det næste spændingsmoment. Krogen sad yderligt, fæstnet i underkæben… Til mit held havde min kammerat hørt mit kald og var kommet over med sit net – i det øjeblik den lå i netposen røg krogen ud. (Som de dog så ofte gør) Ingen af os på turen havde en vægt med så fisken anslogs til +4 kg. Længden var 67 cm. I maven lå en stor tobis på ca 20 cm og en sild.