Nytårsfiskeri på Gudenåen

Af: Jimmy Pajbjerg |
04/01/2005

Ja, nu når man fiskede juleaften, så fisker man selvfølgelig også nytårsaften – så den 31-12 kl 14 sejlede min kæreste og jeg sammen med Poul rundt på Gudenåen med et par agn fisk på slæb. Efter en halvanden times tid var det kun blevet til en enkelt sandart på små 1,5 kg og et hug, så det skulle ske noget andet! Så blev der kastet 3 woblere bag båden, mens vi sejlede stille og roligt op ad åen. Vi fik nu ikke sejlet ret langt før der var bid – Poul fangede en aborre på 0,8 kg.. Og så skal jeg lige love for at kæresten begyndte at fange fisk.. først en.. så to.. og lige en mere.. fine små sandarter på 1-1,5 kg som blev lempet stille og roligt tilbage i åen. Men det var selvfølgelig ikke nok.. for pludselig var der en større fisk på hendes wobler, helt præsis 5 kg sandart.. så måtte vi på tanken efter cola og snask..


Klokken 23 var vi tilbage på åen, men der skulle gå godt en time inden der var bid – det var mig der var den heldige..
og jeg vover pelsen og påstår, at jeg har fangede dette års første fisk i Danmark – en gedde på 5,2 kg kl. 00.08.. Klokken blev 04 inden vi stoppede fiskeriet – det var blevet til 11 fisk. En aborre til Poul, 3 sandarter og en gedde til mig samt 6 sandarter til kæresten og tilmed de 2 største på 3,8 kg og 5,0 kg… total fed oplevelse nytårs aften/nat…

Nu har jeg været på Gudenåen 4 gange de sidste 3 uger, og der er blevet fanget 17 sandarter, 2 gedder samt 2 aborrer fra min båd, og det lyder altsammen rigtig godt.. Men det er med at ramme de rigtige tidspunkter – lokalrapportør Jan Hyllested har været på åen 6 gange i samme tidsrum, og det er ikke fordi han ikke kan finde ud af at fiske (tror jeg.. hi hi).. han har bare været uheldig at fiske på de forkerte tidspunkter, så Jan’s udbytte har været en 4 kg gedde og et par hug..


Rigtig Godt Nytår…