Rekordstor havørred

Af: Steen Ulnits |
27/08/2005

Den norske rekord for havørred lyder i dag på 13,7 kilo, men kæmpefisken (billedet) som Ken Jøran Grøtte Pedersen fangede forleden på flue vejede imponerende 19,85 kilo, og er måske ny norsk rekord og verdensrekord. Skælprøver og DNA prøver af den store fisk vil vise om det virkelig drejer sig om en havørred eller måske en hybrid (krydsning mellem laks og havørred).


Grøtte Pedersen fightede kæmpefisken på en let fluestang klasse 4-5, og med forfang på 0,25. Efter kun fem minutters fiskeri kom hugget på en dobbeltkroget hjemmebundet flue str. 12. Fisken gik opstrøms og tog derefter et udløb på 100 meter, og sprang helt fri af vandet, fortæller Grøtte til TV 2 Nettavisen. Fighten varede over 2 ½ time, og Grøtte måtte køre fisken knaldhårdt hele tiden.

Fisken har de klassiske tegn for havørred. Mundvigen går forbi øjet. Der er mange prikker under midtlinien på fisken. Og herudover er der på Grøtte’s fisk mindst 40 prikker på hovedet (på en laks er der aldrig over syv). Alle disse tegn tyder på en velvoksen havørred, men ingenting er sikkert før alle prøver er behørig analyseret – så den stolte Ken Jøran Grøtte Pedersen må vente lidt endnu inden han måske kan smykke sig med både norgesrekord og verdensrekord (der noteres dog ikke specifikt verdensrekord for havørred, da fisken er biologisk beslægtet med en anden ørred).


Kilde: TV2 Nettavisen.