Skrubber i Øresund

Af: Steen Ulnits |
23/09/2004

Sidste torsdag den 16/9 var jeg på den årlige fladfisketur, og det foregik med det gode skib NADIA i et underligt vejr. Hele turen op var det smuk morgensol, men over Helsingør lå der en grå sky, hvis indhold vi havde “fornøjelse” af helt frem til kl. 10. Vi startede på Disken, vel forsynet med fantasifulde forfang og børsteorm. Det gav fisk fra første sekund – små isinger på størrelser fra et frimærke til en A5 kurvert. Vi drev med 1,8 knob, så skipper mente, at det var derfor der ikke kom ordentlige flade op. Dog fik Carsten Faber, Jan & Bo´s Lystfiskershop en flot rødspætte, og der blev landet flere hornfisk på forfang med spinnerblade. Også et par knurhaner blev det til.

Der skulle prøves andet, så vi var op nord for Norhavnen, nede ved Kobberværket og dybvandskajen ved Helsingborg – lige meget hjalp det. Vi var et par stykker der havde en flådstang i aktion, så det blev til et par horner, men de store flade glimrede med deres fravær. Endelig rykkede skipper så ud med et hot spot – som han blev mobbet med – der var skrubberne, så nu havde vi et fint fiskeri over ca. 500 meter, så klingede det ud. Skipper Lars prøvede at holde os på skruen, men det var ikke nemt med den bundflod. Jeg havde som sagt et flåd ude, som drev underligt, så jeg tjekkede det. Og der var fisk på. En skrubbe på ca. 500g! Det var en ny måde at fange dem på.

Jeg fik også 2 gode “kogeskrubber” på henholdsvis 900 og 920g, dagens største. Det blev til ialt 7 med hjem og ca. 20 på dæk. Det var fine skrubber, men stadig lidt magre.

(foto af turbåden Nadia er indsat, red.)