Stilstand i torskefiskeriet

Af: Jimmy Pajbjerg |
28/01/2010

Fiskeriet efter torsk har indtil nu været ret så stille i januar måned. På grund af vejret har der ikke været afviklet så mange ture på bådene som der normalt er i januar måned. Og med den megen is og grødis der for tiden er på vandene er fiskeriet for flere af bådenes vedkommende helt indstillet. Det er nærmest umuligt for småbådene at komme på vandet, og kun enkelte af de større turbåde afvikler ture i øjeblikket på grund af is.


 


Den seneste tid har fangsterne af torsk (på de ture der har været afviklet) været rimelig blandet. Men generelt har de helt store torsk glimret ved deres fravær. MS Havlit har fra Helsingør haft 3-4 ture i januar. Turene har givet torsk på 3-8 kilo, og på en af turene hele 13 torsk til en fisker. Sidste år var det dog først sidst i januar der kom gang i de store torsk.


 


Kan man komme på vandet og fiske torsk kan der være gode muligheder for de helt store torsk – det var der i hvert fald på en fisketur den 28. Januar 1979, hvor der den gang også var is overalt, og der kunne kun fiskes nordover fra Helsingør. De 20 mand på turen, hvor blandt andet Gorm Siiger, Niels Østervemb, René Letvad, Per Ekstrøm, Poul Stabell m.fl. deltog, gav 59 torsk over 10 kilo med den største på 21,6 kilo – så det kan jo lade sig gøre….