Torsk og havørred

Af: Brian Honoré |
01/05/2005

Efter mange nulture, lykkedes det endelig af få bid af havets flotte rovdyr. 2 kammerater og jeg var blevet enige om, at vi skulle ud og lave lidt morgenfiskeri. Som sagt så gjort, Henrik skulle hente mig 04.20 og så skulle vi videre og hente Brian, men men men, Brian den sovetryne var ikke stået op, vi lagde en besked på hans tlf svarer og tog så afsted. Vel ankommet til stedet kl. 04,55 begyndte vi at rigge grejet til – vejret viste sig fra den gode side, ingen vind kun små rullende bølger. Som altid begynder snakken om, hvad der nu er den rigtige agn at sætte på. Det ender med at Henrik bruger bombarda flåd og en sort busket flue. Jeg vælger klassikeren den lyserøde reje/flue som ophænger og Mørasild blå/blank i enden.


Afsted det går – vi affisker lige vandet for en sikkerhedsskyld inden vi går ud, (det kunne jo være) efter ca. 15 min fiskeri, får jeg bid af den første torsk. Den har hugget på blinket, men den er omkring de 35 cm og ryger derfor ud igen. 15 sekunder efter råber Henrik, at nu er der bid – så lander han en torsk på ca 40 cm, den ryger også ud igen (god start). Efter 20 minutter tager jeg så en torsk igen, men for lille, ud igen. Efter 22 minutter har Henrik så bid igen. Da han er ved at trække den ind, kan han næsten ikke nå at dreje med på hjulet for at holde linen stram. Havørred råber han, og ganske rigtigt en fin “lille” havørred på 35 cm, fin var den, men ud igen, så tager vi den om nogle måneder blev vi enige om.

Efter ca 35 minutters fiskeri fik vi begge en torsk mere, som begge røg ud igen. Efter ca 45 minutters fiskeri kaster jeg blinket ud og i samme øjeblik det rammer vandet er der hug. Adrenalinen pumper, og efter en lille kamp med at få den på land, viser det sig en fin blank havørred på 50 cm og 1 kilo. Den havde hugget på blinket. Stolt bliver den løftet op, og Henrik og jeg råber begge som om det var til en landskamp. Imellemtiden er vandet stilnet helt af, og det er fuldstændigt havblik. Hvilken super morgenstund.