Ulovlige jomfruhummerhaler og torsk

Af: Jimmy Pajbjerg |
07/03/2013

For anden gang på kort tid er den samme fisker blevet taget med store mængder ulovlige jomfruhummerhaler og torsk. Han kan derfor se frem til endnu en bøde


Det er kun lidt mere end en måned siden, at en fisker blev taget med mere end et kvart ton ulovlig fisk i Frederikshavn. Tirsdag blev han endnu engang afsløret med ulovlig torskefilet og jomfruhummerhaler.


Denne gang skete det på Læsø, da fiskerikontrollører fra Fiskeriinspektorat Vest og Fødevarekontrollens rejsehold undersøgte en anmeldelse om opbevaring af ulovlige fiskevarer i et bestemt lokale. I en kummefryser fandt kontrollørerne 77 kg ulovlige jomfruhummerhaler og 195 kg ulovlig torskefilet, der var pakket i poser a et kg og derfor vurderet som beregnet for videresalg.


Omregnet til hele fisk svarer mængden til omkring 750 kg torsk og jomfruhummer. I samme lokale var der desuden et større fryserum, samt nummererede transportkasser beregnet til forsendelse af kølevarer.


Ejeren af lokalet oplyste over for kontrollørerne, at torsken og jomfruhummerne var blevet fisket og landet fra hans fartøj. Både jomfruhummerhalerne og torskefileterne blev beslaglagt.


Anden gang på kort tid


Ejeren blev i januar i år taget for at lande og transportere en stor mængde jomfruhummerhaler og torskefilet fra en landing i Hirtshals. Han står nu til en større bøde fra Fiskeriinspektorat Vest – ikke mindst set i lyset af, at det er anden gang inden for kort tid, at det samme fartøj er afsløret i at lande store mængder ulovlige fiskevarer.


Fødevarekontrollens rejsehold gav desuden ejeren en varsling om bøde for at lave en anden aktivitet end det han var autoriseret til. Derudover fik han en indskærpelse om, at han ikke må sælge fisk og fiskevarer fra adressen.


Kilde: NaturErhverstyrelsen