Æbelø

Æbelø er nok et af Danmarks beste steder når det gælder fiskeri efter havørreder. Fredningen: Der er adgang til det fredede område til fods og fra søsiden i henhold til Naturbeskyttelseslovens regler. Det er dog ikke tilladt at færdes på Dræet og Æbelø Holm i fuglenes yngletid (1/3-15/7). Undtaget herfra er vejen over Æbelø Holm. Der er etableret 2 faste grill og bålpladser på Æbelø og der må ikke tændes bål andre steder.Fiskeriet starter ved fyret ved Nordre Bråd (nordsiden) og til Østerhoved Spids. Strækningen varierer med tang og store sten ude i vandet og med mange gode badekar ind omkring land. Derefter kan man fiske sydpå ned til Tjørnehule. På denne strækning ned er der gode muligheder for at fange pighvarre og stenbider. Foråret og sommer/nat fiskeri er i top klasse! Fiskene kommer denne vej når de går mod Nørrebyrenden og flyvesandet/Egebjerggård. Der er ind i mellem taget laks på Æbelø. Laksene er på vandring fra de vestsvenske elve. De største havørreder der er taget omkring Æbelø er op til 10 kilos klassen.

Yderligere info
Fangstrapporter
Fangstmuligheder
JANFEBMARAPRMAJJUNJULAUGSEPOKTNOVDEC
JANFEBMARAPRMAJJUNJULAUGSEPOKTNOVDEC
JANFEBMARAPRMAJJUNJULAUGSEPOKTNOVDEC
JANFEBMARAPRMAJJUNJULAUGSEPOKTNOVDEC
JANFEBMARAPRMAJJUNJULAUGSEPOKTNOVDEC
Lokalrapportør :Peer Petersen
Fra Odense køres nordpå ad vej 327. I Vester Egense drejer man til mod Jersore. Og drejer til venstre ad Lindø hovedvej. For enden af vejen er der en p-plads. Derefter er det på gå ben af ebbevej. NB husk at tjekke høj- og lavvande. Der er opsat røde pæle i vandet som man kan følge over på øen. Et godt fif er at have en gummibåd at have sine ting i når man går derover. God tur.
Reporter : Peer Petersen
E-mail : jetteper@privat.dk
Jeg hedder Peer og er 30 år. Er mest til havørreder ved nordfynske kysten, og ved Varde Å gør jeg også min entre. Sep/okt er det havørreden og laksen i VARDE Å (husk at laksen er fredet) der lokker mig til det vestjyske. I år 2000 den 2/5 fik min morbror en laks på 16.4 kg og 121 cm i varde Å og i 2001 blev der elfisket en laks på 123 cm og ca. 20 kg så lur mig om vi ikke vi får en ny dk rekord laks inden 8-10 år i det vestjyske (Dinesens laks 26.57 kg fra skjern Å i 1954). Men ellers er det de nordfynske kyster jeg fouragerer på. Håber at høre fra jer derude. Jeg guider også lystfiskere m.m. Fere oplysninger på TLF 64 82 46 76.